Groenteburger recepten


Broodje groenteburger


broodje groenteburgerDe snelste en simpelste manier om te genieten van de groenteburger.

Ingrediënten:
Hamburgerbroodje
Groenteburger
Tzazik saus
Sla
tomaat

Bereiding:
Snij het hamburgerbroodje doormidden.
Warm het broodje op (in oven of magnetron).
Warm de groenteburger op.
Doe naar eigen smaak tzazik op het broodje.
Leg de sla op het broodje over de tzazik.
Plaats de burger op de sla.
Plaats desgewenst een sla op de burger.
Plaats tomaatschijfjes bovenop
Plaats de bovenkant van het broodje.

Eet smakelijk

Groenteburger met rijst


Groenteburger met rijst Groenteburger met rijst, ideaal als bijgerecht.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
2 groenteburgers van Ekol-Excellent
Tzazik van Ekol-Excellent
Pepersaus van Ekol-Excellent
Basmati rijst
Olijfolie
Krenten
Gedroogde munt
Zout
Zwarte peper
Pijnboompitten
2 uien
2 tomaten

Bereiding:
1. Snij de uien in blokjes te groten van een dobbelsteen
2. Doe een half kopje olijfolie in de pan.
3. Verwarm de olijfolie
4. Doe de blokjes ui in de pan samen met 20 gram krenten en 1 eetlepel pijnboompitten.
5. Blijf roeren, tot de uien een rozige kleur hebben gekregen.
6. Doe nu 2 glazen basmatririjst en bak deze voor ongeveer 10 minuten
7. Vul de pan met warm water totdat deze ongeveer 1 vingerkootje boven de rijst uitkomt.
8. Al roerend op een laag vuur door koken tot het water ingetrokken is.
9. Haal de rijst van het vuur.
10. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe, en een theelepel gedroogde munt en vermeng deze goed.
11. Laat de rijst nu 10 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken
12. Verwarm de Ekol-Excellent groenteburger.
13. Serveer met stukjes tomaat en tzazik en pepersaus.

Eet smakelijk